Zuurkoolschotel met spekjes en appel

Zuurkoolschotel met spekjes en appel

Ingredi├źnten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 gram spekjes
  • 1 appel
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 ui
  • een scheutje melk
  • een paar klontjes boter
  • paneermeel of een verkruimelde beschuit
  • rookworst

Bereidingswijze

1. Schil en was de aardappels. Snijdt ze in grove stukken en kook ze in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat kort droogkoken.

2. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

3. Snipper de ui en snijdt de appel in kleine stukjes.

4. Bak de spekjes in een grote pan en voeg na een paar minuten de ui toe. Voeg vervolgens de zuurkool, rozijnen en appel toe en laat 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Stamp de aardappels met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Hoe meer melk en boter je toevoegt, hoe romiger de puree wordt.

6. Bedek de bodem van een ingevette overschaal met het zuurkoolmengsel. Schep de puree erbovenop en strijk glad met een mes.

7. Bestrooi de puree met het paneermeel of de verkruimelde beschuit. Leg er wat klontjes boter bovenop.

8. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Verwarm de laatste 15 minuten de rookworst in een pan met heet water. Eet smakelijk!

2 thoughts on “Zuurkoolschotel met spekjes en appel”

  1. gateio schreef:

    I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/fr/signup/XwNAU

  2. nimabi schreef:

    Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. https://casinotologin.com/bitsamp.com_http_output.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *