Zó voorkom je troost eten en eten uit verveling
Veel mensen werken thuis, bewegen een stuk minder, eten ongezonder en snacken meer dan dat ze eerst deden. Vaak uit verveling of als troost omdat je niet lekker in je vel zit. Herkenbaar? Zó voorkom je dat je gaat eten uit troost of uit verveling.
Bewustwording
Vaak eet je extra dingen, zonder dat je er heel erg van bewust bent. Schrijf eens een paar dagen op wat je allemaal eet en drinkt. Dat geeft veel inzicht en zorgt voor een stuk bewustwording.
Merk op waarom je eet
Eet je omdat je honger hebt, uit verveling of omdat je moe of gestrest bent? Als je leert opmerken dat je eet omdat je jezelf wilt troosten, probeer dan niet direct toe te geven aan een snackaanval. Zoek bijvoorbeeld afleiding door een rondje te gaan wandelen of iemand te bellen, zodat het gevoel wegzakt. De drang naar iets lekkers zakt meestal na 20 minuten.
Leg gezonde dingen in het zicht
Vaak eet je sneller uit verveling of emotie als er iets lekkers in het zicht ligt. Leg ongezonde dingen dus op een plek waar je niet vaak komt (of nog beter, haal het niet in huis) en zet de fruitschaal en snackgroente in het zicht.
Drink genoeg
Zorg dat je voldoende drinkt op een dag (1,5 – 2 liter). Voldoende vocht in je lichaam geeft namelijk minder snel een hongerprikkel. Neem bijvoorbeeld een glas water voor elke maaltijd of drink wat meer water tussen je maaltijden door.
Kom in beweging
Als je meer beweegt, dan heb je minder tijd om te snacken en je aandacht naar eten kan afnemen. Ook zorgt bewegen voor een gezonde vicieuze cirkel. Dus kom van die bank af en ga lekker een stuk wandelen of fietsen, of volg een online sportles.
Meer advies nodig?
Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of kun je wel wat hulp gebruiken met het veranderen van je eetpatroon? Neem dan contact met me op voor een gratis telefonische kennismaking.