Zó voel je je snel weer fit en energiek.

Zó voel je je snel weer fit en energiek.

De zomer is bijna voorbij en de herfst staat voor de deur. Tijdens de zomerperiode heb je waarschijnlijk minder aandacht besteed aan je gezondheid: minder sporten en bewegen, laat naar bed en te veel en te ongezond eten. Hoe kun je de draad weer oppakken? In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je je snel weer fit en energiek kunt voelen. 

Eerlijk zijn

Je bent er over uit dat de manier waarop je nu leeft niet de meest gezonde is. Het gaat niet zoals je zou willen en de kans is aanwezig dat je weinig energie hebt. Wees eerlijk tegen jezelf en neem het besluit om in actie te komen. 

Eet bewust en met aandacht

Door bewust en met meer aandacht te eten, is de kans groter dat je gezondere keuzes gaat maken. Stel jezelf vragen als: vind ik dit écht lekker? Heb ik hier nu écht behoefte aan? Heb ik écht behoefte aan suiker? Is dit eten goed voor mijn lichaam of kan ik beter iets anders nemen? Wanneer je eet wat je echt wilt en nodig hebt, zal je lichaam eerder tevreden zijn. 

Inspanning en ontspanning

Naast gezond eten, is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Je hoeft echt niet elke dag naar de sportschool. Elke dag een half uurtje wandelen is voldoende. Je zult merken dat door lekker in beweging te zijn, je meer energie zult krijgen. Maar behalve inspanning, is ontspanning net zo belangrijk. Pak een goed boek, lees een tijdschrift, doe een meditatie, of doe even helemaal niets en geniet van al het moois om je heen. Ga ook op tijd naar bed, want een goede nachtrust zorgt voor een goed herstel van je lichaam. 

Kleine stappen, groot resultaat

Ga niet meteen al het ongezonde schrappen, want dat is niet vol te houden. Kies eerst 1-2 dingen uit waar je je op wilt richten en ga dat 2-3 weken uitvoeren. Als dat gelukt is, kun je een volgende stap zetten. Op deze manier ga je geleidelijk over naar een gezondere leefstijl die goed is vol te houden. 

Vind je het lastig om deze stappen zelf te zetten en kun je wel wat coaching gebruiken? Neem dan contact op: info@personalvoedingscoach.nl of 06-30195778