Zo kom je gezond de feestmaand door

Zo kom je gezond de feestmaand door

Het Sinterklaasfeest is in volle gang en ook de Kerstdagen beginnen al op te schieten. Ondanks dat de feestdagen door corona dit jaar kleinschaliger en minder uitbundig worden gevierd, blijft december niet echt de meest gezonde maand van het jaar. Toch kun je ervoor zorgen dat je enigszins gezond en zonder al te veel schuldgevoel deze maand doorkomt. Lees vooral even verder hoe je gezond de feestmaand door kunt komen.

Alles met mate: Het is bijna onmogelijk om al het lekkers deze maand te laten staan. Dat hoeft ook helemaal niet. Spreek wel met jezelf af, dat je het bij kleine hoeveelheden houdt en alleen kiest voor hetgeen dat jij het allerlekkerst vindt.

Gezond eetpatroon tussen de feestdagen door: Als je tussen de feestdagen door een gezond eetpatroon aanhoudt, is het geen probleem om met de feestdagen wat meer en ongezonder te eten dan anders. Eet tussen de feestdagen door vooral veel groente, fruit en volkorenproducten. 

Drink zo min mogelijk calorieën: Probeer je alcoholinname en het drinken van vruchtensappen te beperken. Deze drankjes bevatten veel calorieën. Alcohol zorgt er vaak ook voor dat je meer gaat eten. Als je toch een wijntje of een biertje drinkt, zet er dan een glas water bij. Water geeft je een vol gevoel en zorgt ervoor dat je minder trek krijgt. 

Eet rustig. Veel mensen zijn geneigd om snel te eten. Je eet dan al snel te veel. Je maag stuurt namelijk pas na 20 minuten een “ik zit vol-signaal” naar de hersenen. Door minder snel te eten, krijg je eerder een vol gevoel en stop je waarschijnlijk ook eerder met eten.   

Blijf in beweging: Zorg ervoor dat je in beweging blijft. Juist deze maand waarbij je vaak meer en ongezonder eet, is het belangrijk om je calorieën te blijven verbranden. Als je minder beweegt en meer eet, dan heb je grote kans op extra kilo’s. Je hoeft daarvoor echt niet naar de sportschool. Elke dag een half uurtje wandelen in de buitenlucht is vaak al voldoende.    

Wil je 2021 graag gezond gaan starten en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan vooral contact op. Wie weet word ik dan binnenkort jouw personal voedingscoach.

One thought on “Zo kom je gezond de feestmaand door”

  1. gate io schreef:

    The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *