Zo blijf je gezond tijdens je vakantieperiode

Zo blijf je gezond tijdens je vakantieperiode

De vakantieperiode breekt aan. Misschien ga je op vakantie naar het buitenland of ga je weg in eigen land. Of misschien geniet je lekker van je vrije dagen in je eigen achtertuin. Wat je ook gaat doen, het is een fijn vooruitzicht om even vrij te zijn. Maar hoe blijf je gezond tijdens je vakantieperiode?

Structuur valt weg
Op je werkdagen heb je vaak een vaste structuur van maaltijden en tussendoortjes. De meeste mensen lukt het vaak goed om op deze dagen gezond te eten, juist omdat deze dagen meer structuur hebben dan een vrije dag. Je eet vaak op vaste momenten en als je naar je werk gaat, dan eet je vaak je eigen meegebrachte gezonde lunch en tussendoortjes. Maar straks heb je vakantie en is er geen structuur meer en liggen de verleidingen op de loer. Hoe blijf je dan toch gezond in de vakantie?

Blijf lekker bewegen
Om je fit te blijven voelen is het belangrijk om te blijven bewegen, ook in de vakantie. Maak een wandeling, ga lekker zwemmen (bij veel zwembaden kun je gewoon baantjes zwemmen als je van tevoren reserveert), pak de fiets, neem de trap in plaats van de lift. Er zijn voldoende mogelijkheden om lekker te blijven bewegen, ook in de vakantie.

Drink veel water
Frisdrank bevat veel suiker. Als je jezelf aanwent om water te gaan drinken in plaats van frisdrank, dan krijgt je lichaam heel wat minder suiker binnen. Frisdrank onttrekt ook veel vocht uit je lichaam (net als alcohol en koffie). Af en toe een glaasje wijn of een biertje op vakantie mag best, maar doe het niet te vaak.

3 hoofdmaaltijden per dag
Probeer ook in je vakantie 3 keer per dag te eten. Zo zorg je voor ritme in je dag en voorkom je dat je de hele dag blijft eten.

Neem gezonde tussendoortjes mee
Als je een dagje weg gaat, zorg dan dat je gezonde tussendoortjes meeneemt. Een stuk fruit, een bakje rauwkost of een zakje noten.

Maak gezonde keuzes
Als je een keer buiten de deur eet, probeer dan een gezonde keuze te maken. Neem een lekkere salade, kies vaker voor vis dan voor vlees, en neem óf een voorgerecht óf een toetje.

Geniet!
Vakantie is er voor om te genieten, dus doe dat dan ook. Neem eens een ijsje, ga lekker barbecuen en geniet van een glaasje wijn. Maar neem er dan ook echt de tijd voor en creëer je eigen genietmoment. Zo blijf je gezond tijdens je vakantieperiode.

15 thoughts on “Zo blijf je gezond tijdens je vakantieperiode”

  1. gate token schreef:

    I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

  2. gate.io schreef:

    I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  3. Pingback: Jav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *