Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Ingrediënten (voor 2 personen)
*7 el Japanse sojasaus
*2 el honing
*1 el wittewijnazijn
*1 el sesamzaad
*2 zalmfilets zonder huid
*4 el zonnebloemolie
*150-200 gram noedels
*1 kleine stronk broccoli (in kleine roosjes)
*1 rode ui, gesnipperd
*1 zak peultjes (250 gram) schoongemaakt
*grillpan

Bereidingswijze
1. Verwarm 4 el sojasaus, honing en azijn in een steelpan. Neem de marinade van het vuur.

2.Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten dun met de helft van de zonnebloemolie.

4. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

5. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de ui, broccoli en peultjes in 5 minuten beetgaar.

6. Verhit de grillpan, bestrijk de stukken zalmfilet met de marinade en gril ze in 4 minuten rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade.

7. Schep de noedels door de groenten en breng op smaak met de rest van de sojasaus en wat peper. Verdeel de noedels en groente over de borden en leg de zalm erop. Bestrooi met het sesamzaad.