Wortelsoep
Ingrediƫnten (voor 4 kommen)
- 500 gram geschrapte wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groente bouillonblokjes
- 2 cm verse gember
- olijfolie
- zout en peper
- gedroogde of verse kruiden (bijvoorbeeld tijm of Italiaanse kruiden)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de wortels in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook en gember in kleine stukjes.
3. Leg de stukjes wortel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de wortels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
4. Kook intussen 800 ml water en los de bouillonblokjes erin op. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in een pan met een scheut olijfolie. Als de wortels klaar zijn, voeg deze dan toe aan de ui en knoflook en voeg ook de gember, kruiden, zout en peper en bouillon toe. Laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.
5. Pureer de soep en verdeel over de kommen. Serveer eventueel met een stokbroodje of een tosti. Eet smakelijk!