Voedingscoach voor kinderen

Naast voedingscoach voor volwassenen, ben ik ook voedingscoach voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. In juni 2020 heb ik de specialisatie “Kind en Voeding” afgerond en ben ik bevoegd om ook kinderen te begeleiden naar een gezonder eetpatroon.

Gezond en gevarieerd
Voor kinderen in de groei is het erg belangrijk dat ze gezond en gevarieerd eten. Eten en drinken volgens de Schijf van Vijf zorgt ervoor dat ze de juiste producten eten, zoals groente, fruit, brood en zuivel. Ook krijgen ze op deze manier de juiste voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor de groei. Veel ouders vinden het echter lastig om hun kind gezond te laten eten en weten niet goed hoe ze daar verandering in aan kunnen brengen. 

Kennismaking en intakegesprek
Als je het lastig vindt om je kind gezond te laten eten, dan kan ik zeker iets voor je betekenen. Na een gratis telefonische kennismaking plannen we een intakegesprek in, waarbij jij en je kind aanwezig zijn. Ik vertel hoe het traject eruit gaat zien en stel vragen over jullie leefsituatie, leefstijl en huidige eetgewoontes. 

Voedingsdagboek
Na het intakegesprek krijgen jullie als opdracht om een voedingsdagboek in te gaan vullen. Een week lang schrijven jullie samen op wat je kind precies eet en drinkt. Op die manier komt er bij jullie al een stuk bewustwording op gang en krijg ik een goed beeld over jullie huidige eetpatroon. 

Consulten
Met het intakegesprek en de vervolgconsulten kom ik naar jullie toe, dus jij en je kind blijven lekker in jullie vertrouwde omgeving. Tijdens het gehele traject vind ik het erg belangrijk om je kind bij het proces te betrekken. Als hij/zij namelijk zelf ook een deel van de regie in handen heeft, zullen veranderingen makkelijker vol te houden zijn.   

Geef zelf het goede voorbeeld
Als je graag wilt dat je kind gezonder gaat eten, dan zul je zelf het goede voorbeeld moeten gaan geven: goed voorbeeld doet volgen. Op deze manier kun je elkaar ook blijven stimuleren en is het nieuwe eetpatroon voor je kind ook makkelijker vol te houden. 

Interesse? Neem contact op.
Wil je graag nog meer informatie over een begeleidingstraject voor kinderen? Of wil je binnenkort graag starten met een begeleidingstraject voor je kind? Neem dan vooral contact met mij op voor een telefonische kennismaking. Wie weet word ik dan binnenkort de personal voedingscoach van jouw kind.