Vegan spaghetti
Ingrediƫnten (voor 2 personen)
- olijfolie
- 150-175 gram volkoren spaghetti
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 fles gezeefde tomaten (700 ml)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pakje vegan gehakt
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijdt de knoflook fijn en snijdt de courgette, wortel, paprika en champignons in kleine stukken.
- Verwarm wat olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut.
- Voeg de kruiden en de cayennepeper toe en roer nog 1 minuut om.
- Voeg de wortel, paprika, courgette en champignons toe en schep het geheel goed door elkaar.
- Voeg het vegan gehakt, tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en roer goed door elkaar.
- Laat het geheel ongeveer een kwartiertje pruttelen. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Kook intussen de volkoren spaghetti.
- Serveer de spaghetti met de saus en garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!
Dit gerecht bevat 392 Kcal per persoon uitgaande van 75 gram spaghetti per persoon.