Vegan spaghetti

Vegan spaghetti

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

  • olijfolie
  • 150-175 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 fles gezeefde tomaten (700 ml)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pakje vegan gehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijdt de knoflook fijn en snijdt de courgette, wortel, paprika en champignons in kleine stukken.
  2. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg de kruiden en de cayennepeper toe en roer nog 1 minuut om.
  4. Voeg de wortel, paprika, courgette en champignons toe en schep het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg het vegan gehakt, tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en roer goed door elkaar.
  6. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje pruttelen. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  7. Kook intussen de volkoren spaghetti.
  8. Serveer de spaghetti met de saus en garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!

Dit gerecht bevat 392 Kcal per persoon uitgaande van 75 gram spaghetti per persoon.