Thaise groene curry
Ingrediënten (voor 2/3 personen)
- 125-175 gram pandanrijst
- 200 gram kipdijfilet
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tomaat
- 1 winterwortel
- 1 komkommer
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 1 zakje groene curry
Bereidingswijze
1. Was de groenten. Snipper de ui en snijd de courgette, puntpaprika, komkommers, wortel en tomaten in stukken.
2. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipdijfilet goudbruin. Voeg de ui, peper en wortel toe. Roerbak het geheel gedurende 3 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgends de courgette en puntpaprika toe en bak deze 1 minuut mee.
5. Voeg de groene currysausmix toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten afgedekt stoven.
6. Voeg de komkommers en tomaten toe. Zet het vuur uit en laat de curry nogmaals 5 minuten afgedekt stoven. Serveer de groene curry met de rijst.