Pompoenbrood

Pompoenbrood

Ingrediënten (voor een heel brood)

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 170 gram dadels zonde pit
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 el 100% pindakaas
  • 220 gram volkorenmeel of speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1,5 tl koek- en speculaaskruiden
  • een snufje zout
  • 25 gram pompoenpitten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in 20 minuten gaar. Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden.

2. Snijd de dadels in stukjes en doe ze in een hoge maatbeker samen met de pompoenblokjes, eieren, olie, azijn en pindakaas. Maal met een staafmixer tot een puree.

3. Meng in een kom het meel met het bakpoeder, de koekkruiden en het zout. Roer het pompoenmengsel er doorheen tot een smeuïg beslag.

4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de vorm. Strooi de pompoenpitten er overheen en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Tip: Snijd het brood in plakken en vries het in. Dan heb je lekker wat op voorraad. Lekker met wat zuivelspread erop.