Pompoen risotto met spinazie en spekjes

Pompoen risotto met spinazie en spekjes

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 120 gram risottorijst
  • tijm
  • 50 ml witte wijn
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram spekreepjes
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snipper de uit en snijdt de knoflook fijn.
  2. Breng 700 ml water aan de kook en laat het bouillonblokje erin oplossen.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de spekreepjes toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de pompoenblokjes, risottorijst en tijm toe en bak een paar minuten mee.
  5. Blus af met de witte wijn en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Vervolgens voeg je een soeplepel bouillon toe en roer je het geheel goed door. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw een soeplepel bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  7. Voeg de spinazie nu toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Strooi er eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!