Pitabroodje met vegetarische kipshoarma

Pitabroodje met vegetarische kipshoarma

Ingrediƫnten (voor 1 persoon)

  • 1 of 2 volkoren pitabroodjes
  • een flinke hand ijsbergsla
  • hummus naar keuze
  • een halve puntpaprika
  • een halve komkommer
  • een klein schaaltje yoghurt
  • een halve rode ui
  • een half pakje vegetarische kipshoarma reepjes
  • peper

Bereidingswijze

  1. Snijdt de ui en paprika in dunne reepjes.
  2. Schil de komkommer en rasp deze grof. Druk het vocht eruit in een zeef of vergiet.
  3. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en breng op smaak met wat peper.
  4. Bak de vegetarische kipshoarma reepjes in een beetje olie een paar minuten in een koekenpan.
  5. Verwarm intussen de pitabroodjes in de oven of broodrooster.
  6. Snijdt het pitabroodje open en besmeer met de hummus. Leg daarna de ijsbergsla, rode ui, paprika en kipshoarma reepjes in het broodje. Schep er tot slot wat van de yoghurtsaus overheen.
  7. Eet smakelijk!