Pastasalade met mais en paprika

Pastasalade met mais en paprika

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 1/2 limoen
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el zoete chilisaus
  • 150 gram pasta
  • 1 klein blikje mais
  • 5 gram verse peterselie (eventueel gedroogde peterselie)

Bereidingswijze

1. Laat de paprika’s uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika’s in kleine reepjes en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit. Meng 2 el van het paprikavocht met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.

2. Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel.

3. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.