Pasta met spekjes en courgette

Ingrediënten (voor 2-3 personen)
– 250 gram pasta
– 200 gram spekblokjes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 courgette
– 125 ml crème fraîche
– 100 ml slagroom
– een half potje groene pesto (potje à 90 gram)
– 2 tl gedroogde Italiaanse gedroogde kruiden
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in blokjes.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en roer er een beetje olijfolie door zodat het niet gaat plakken.
3. Bak de spekblokjes in een koekenpan 5-7 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Fruit in dezelfde koekenpan de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
5. Voeg de crème fraîche, slagroom en pesto toe en verwarm het geheel ongeveer 2 minuten. Roer tot slot de spekjes er doorheen.
6. Serveer de pasta met de saus en serveer met een paar blaadjes basilicum. Eet smakelijk!