Ontbijtmuffins met appel en kaneel

Ontbijtmuffins met appel en kaneel

Ingrediënten (voor 8 stuks)

* 150 gram havermout
* 150 gram volkoren speltbloem
* 50 gram gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 150 ml (plantaardige) melk
* 50 gram kokosbloesemsuiker
* 2 tl bakpoeder
* 2 tl kaneel
* 1 appel
* een snufje zout

Bereidingswijze

1. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en laat afkoelen.
2. Doe de havermout, speltmeel, kaneel, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker in een kom en roer goed door elkaar.
3. Doe de kokosolie, (plantaardige) melk en eieren in een andere kom en roer ook dit goed door elkaar.
4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed door elkaar.
5. Snijdt de appel in kleine stukjes en schep door het mengsel.
6. Verdeel het mengsel over 8 muffinvormpjes.
7. Bak de muffins circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
8. Laat even afkoelen en geniet ervan! (Je kunt de muffins makkelijk invriezen)

1 muffin bevat 250 calorieën.