Hoeveel mag ik eten op een dag?

Hoeveel mag ik eten op een dag?

Gemiddeld heeft een man 2500 Kcal per dag nodig en een vrouw 2000 Kcal. Als je af wilt vallen is het verstandig om hieronder te gaan zitten. Ongeveer 1800 Kcal voor mannen en 1500 Kcal voor vrouwen. Het is een gemiddelde en je lengte en lichaamsgewicht (BMI) spelen hierbij een belangrijke rol. Het belangrijkste bij afvallen is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Maar hoeveel mag je nu eten per dag?

3 hoofdmaaltijden
Zorg voor 3 hoofdmaaltijden per dag: ontbijt, lunch en diner. Door regelmatig te eten krijg je minder snel trek ik snacks. Zorg ervoor dat je hoofdmaaltijden voldoende voedingsstoffen bevatten en je energie geven voor een dagdeel. Een gezond en voedzaam ontbijt is een goed begin van je dag. Het geeft je energie voor de hele ochtend. Voor de lunch kun je kiezen voor volkoren boterhammen met gezond beleg, een kom verse soep met een paar crackers of een salade. Zorg altijd voor groente bij je lunch, zo kom je gemakkelijk aan de geadviseerde 250 gram groenten per dag en krijg je ook voldoende vezels binnen. Een diner bestaat uit veel groente, aardappelen/rijst/pasta en iets van vlees/kip/ei/noten/vegetarisch. Tijdens je maaltijden is het belangrijk om met aandacht te eten. Dus niet voor de tv of achter je laptop, maar gewoon aan tafel.

Tussendoortjes
Voor een gezonde leefstijl neem je niet meer dan 4 keer iets tussendoor. Als je af wilt vallen, probeer dan om je tussendoortjes te beperken. Als je toch de behoefte hebt om tussendoor wat te eten, kies dan voor fruit of snackgroente. Drink gedurende de dag veel water, dat stilt ook je honger. Frisdrank, koek, snoep, etc bevatten vaak veel suikers en calorieën. Door deze niet te nemen, beperk je het aantal calorieën per dag aanzienlijk.

Nooit meer iets “lekkers”?
Betekent dit dat ik nooit meer iets lekkers mag? Natuurlijk wel. Het gaat erom dat je keuzes leert maken. Als je door de week streng bent voor jezelf, is er in het weekend echt wel ruimte voor een stuk taart of een schaaltje chips. Het is juist belangrijk om geniemomenten te creëren voor jezelf. Kies 2 à 3 genietmomenten per week uit en blijf daar dan ook bij. Bijvoorbeeld een stukje taart als je collega trakteert, een lunch buiten de deur en een borrelplankje op zaterdagavond. Geniet hier extra van en je zult zien dat je ook dan blijft afvallen.

18 thoughts on “Hoeveel mag ik eten op een dag?”

 1. Pingback: bonanza178 login
 2. binance sign up schreef:

  I don’t think the title of your enticle matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the enticle. https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

 3. I don’t think the title of your enticle matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the enticle. https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY

 4. Pingback: 늑대닷컴
 5. Pingback: goatpg
 6. Pingback: 무료웹툰
 7. Pingback: Bk8
 8. Pingback: ผลบอล
 9. Your posts are always a highlight. This one is a perfect blend of depth, clarity, and engagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *