Hoe kun je snel afvallen?

Hoe kun je snel afvallen?

Je favoriete broek/jurkje past niet meer, je schaamt je om naar het zwembad/strand te gaan, je voelt je niet meer prettig in je eigen lichaam. Misschien herken je je in één van deze voorbeelden. Je weet dat je te zwaar bent (je BMI is te hoog, lees erover in dit artikel) en eindelijk heb je voor jezelf de knoop doorgehakt dat er iets moet gaan gebeuren. Je wilt graag afvallen en je begint nog liever vandaag dan morgen. Het liefst zie je zo snel mogelijk resultaat, want het getal dat nu steeds verschijnt op de weegschaal, daar word je niet blij van. Je besluit om je huidige voedingspatroon drastisch om te gooien. Geen brood, aardappels en pasta meer, geen koekjes en taart, alleen nog maar groente en fruit en zo min mogelijk koolhydraten. Dat je snel af gaat vallen, dat is een ding wat zeker is, maar het is geen gezonde manier om gewicht te verliezen.

Waarom werkt snel afvallen niet?

Als je je voedingspatroon zo drastisch omgooit als hierboven is beschreven, kom je veel voedingsstoffen tekort die je lichaam wel nodig heeft. Ook is het zo dat je bij snel afvallen meer vocht verliest dan vet. Ten slotte helpt het snel afvallen maar voor even, omdat het aantal calorieën veel minder is dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Als je dan na een paar weken weer je oude voedingspatroon oppakt, komen de kilo’s er sneller aan en weeg je meer dan toen je begon. Niet heel verstandig dus.

Wat werkt dan wel?

Als je blijvend wil afvallen is het belangrijk om je huidige eetpatroon aan te passen in een vorm die is vol te houden. Als je grotendeels producten eet uit de schijf van vijf, kun je in het weekend en met een feestje gewoon nog lekker genieten van een stukje taart of schaaltje chips. Dit wordt de 80-20 regel genoemd. 80% van de week eet je gezond, 20% mag je buiten de lijntjes eten. Op deze manier ben je gezond bezig voor je lichaam en is het ook nog eens goed vol te houden. Bijna niemand kan het namelijk volhouden om alleen maar verantwoord te eten. Ook de personal voedingscoach geniet zo nu en dan van een stuk chocola of een zak chips.

Ik kan je helpen!

Het is voor de meeste mensen erg lastig om zelf hun huidige voedingspatroon onder de loep te nemen en aan te passen. Daar kan ik je bij helpen! Samen bekijken we jouw huidige eetpatroon en ga je met kleine stapjes aan de slag. Want met kleine stapjes boek je uiteindelijk een groter resultaat. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

16 thoughts on “Hoe kun je snel afvallen?”

  1. gate io schreef:

    I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  2. Pingback: bonanza178
  3. 20bet schreef:

    Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  4. Pingback: meja365
  5. Pingback: แทง pubg
  6. Pingback: Fun Cup 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *