Havermout ontbijtmuffins met appel
Ingrediƫnten (voor 6-8 muffins)
- 125 gram havermout
- 1 banaan
- 2 appels
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 2 tl kaneel
- 60 gram walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pureer de havermout, banaan, 1 appel (geschild en in kleine stukjes), eieren, melk en kaneel met een staafmixer.
3. Schil de andere appel en snijd in kleine stukjes en hak de walnoten in kleine stukjes.
4. Roer de noten en de stukjes appel door het beslag en schep het in 6-8 muffinvormpjes.
5. Plaats de muffinvorm in de oven en bak ze in 30 minuten gaar.
6. Laat even afkoelen, haal ze uit de vorm en serveer lauwwarm.
Tip 1: Laat de muffins helemaal afkoelen en vries ze in. Haal de avond van tevoren een muffin uit de vriezer en warm nog even op.
Tip 2: Gebruik een siliconen bakvorm. Zo kun je de muffins makkelijker uit de vorm halen.