Havermoutkoeken met peer

Havermoutkoeken met peer

Ingediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 peren
  • 60 gram walnoten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm van ongeveer 20×10 cm met bakpapier (of gebruik een siliconen bakvorm).

2. Meng de eieren, havermout, gesmolten kokosolie, snuf zout en kaneel goed door elkaar.

3. Schil de peer en rasp deze grof. Hak de walnoten in kleine stukjes. Meng de peer en walnoten door het havermoutmengsel.

4. Schep het mengsel in de bakvorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

5. Laat helemaal afkoelen en snijd vervolgens in stukken. Je kunt de koeken 4 dagen buiten de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook makkelijk invriezen.

1 muffin bevat 250 calorieën
Tip: Lekker als tussendoortje of als ontbijt.