Werkwijze

 

 

 

 

 


Kennismakingsgesprek
Als je wilt weten of een coachingstraject iets voor je is, neem dan contact op voor een telefonische kennismaking. We maken kennis met elkaar en je vertelt onder andere de reden en motivatie om gezonder te gaan eten. Ik vertel tijdens deze kennismaking wat meer over mijn werkwijze en beantwoord vragen die jij hebt. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 minuten.  

 

Intakegesprek
Als je na de kennismaking hebt besloten dat je écht wilt gaan starten, dan plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek neem ik een uitgebreide vragenlijst met je door en geef ik uitleg over het voedingsdagboek. Een intakegesprek duurt ongeveer een uur.  

 


Consult aan huis
Wat mij een personal voedingscoach maakt, is dat ik bij je thuis kom. Dit maakt een coachingstraject wel heel aantrekkelijk. Je hoeft de deur niet uit en geen oppas te regelen. Gewoon heel fijn en vertrouwd in je eigen omgeving. En als je producten in huis hebt, waarvan je niet goed weet of je ze kunt gebruiken, dan heb je ze meteen bij de hand!Voedingsdagboek
Na het intakegesprek ga jij een voedingsdagboek invullen.
Je gaat een aantal dagen precies bijhouden wat je eet en drinkt. Je krijgt inzicht in wat je allemaal eet en drinkt op een dag en ik ga bekijken welke aanpassingen we kunnen doen in jouw eetpatroon.


Plan van aanpak
De aanpassingen komen in een plan van aanpak. Dat plan maken we samen. We stellen samen doelen op voor de komende periode die voor jou haalbaar zijn. Hierbij brengen we steeds kleine veranderingen aan in je eet- en beweegpatroon. Met kleine stapjes wordt het namelijk makkelijker om je nieuwe en gezondere eetpatroon vol te houden.


Bewegen
Bij een gezonder eetpatroon hoort ook voldoende beweging. We bekijken samen welke vorm van beweging het beste bij jou past (wandelen, fietsen, zwemmen, etc.) en nemen dit mee in het plan van aanpak.Voedingscentrum
Tijdens het coachingstraject werk ik grotendeels volgens de richtlijnen van de gezondheidsraad. Dit betekent in de praktijk dat ik adviezen geef die passen binnen de adviezen van het voedingscentrum (Schijf van Vijf). Dus geen poeders, pakjes en zakjes, maar gezonde producten kiezen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt en bij de bakker, slager en groenteman.Duur van het traject
Hoe lang het traject duurt, is afhankelijk van je hulpvraag. Gemiddeld bestaat een traject uit 8-10 consulten. De tijd tussen consulten wordt steeds langer. Eerst zit er meestal 2-3 weken tussen 2 consulten en naarmate het traject vordert zien we elkaar om de 5-6 weken. Het doel van het traject is namelijk dat je uiteindelijk je aangepaste eetpatroon zonder mijn hulp kunt volhouden.


Nazorg
Na het afrondingsconsult sta je er alleen voor. Alle handvatten die je van mij hebt gekregen, ga je zelf in de praktijk uitvoeren. We gaan er allebei vanuit dat dat goed gaat, maar het kan ook zijn dat je na een aantal weken/maanden met vragen blijft zitten. Daarom plan ik altijd nog een nazorgconsult in een half jaar na het afrondingsconsult. We kijken samen hoe het de afgelopen maanden is gegaan en of je nog handvatten nodig hebt.


Ben je op zoek naar een gezond(er) eetpatroon neem dan vooral contact op voor een (gratis en vrijblijvend) intakegesprek.