Gezonde appelcake

Ingrediƫnten
– 150 gram speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 snufje zout
– 3 el honing
– 2 eieren
– 100 ml kokosolie (of zonnebloemolie)
– 2 appels
– 100 gram rozijnen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Wel de rozijnen door ze 5 minuten in heet water te leggen en daarna af te gieten.
3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng met de rozijnen.
4. Meng het speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
5. Voeg de eieren er doorheen en roer met een garde. Voeg vervolgens de honing toe en tot slot de olie. Roer goed door elkaar.
6. Voeg de blokjes appel en rozijnen toe en roer met een lepel door het mengsel.
7. Doe het mengsel in een cakevorm (ingevet of bekleed met bakpapier) en zet de vorm 30-35 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.