Gevulde courgette met zoete aardappelfrietjes

Gevulde courgette met zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 150 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 rode paprika
  • 150 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 3 grote zoete aardappels
  • Italiaanse kruiden
  • eventueel wat geraspte kaas

Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de zoete aardappels, dep ze droog en snijdt ze in frietvorm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie.

3. Was intussen de courgettes, snijdt ze in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Snijdt de restanten courgette (net als alle andere groenten) in kleine stukjes.

4. Leg de zoete aardappelfrietjes in de oven en bak ze in ongeveer 25-30 minuten gaar (af en toe even omscheppen).

5. Bak het gehakt in een beetje olie of vloeibare boter. Voeg vervolgens de groenten en de kruiden toe en bak mee totdat de groenten beetgaar zijn.

6. Vul de uitgeholde courgettes met het gehakt-groente mengsel en bestrooi met wat geraspte kaas.

7. Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.