Gebakken rijst met garnalen

Gebakken rijst met garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100-125 gram pandanrijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel, gesneden in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 gram grote garnalen, gehalveerd
  • 200 gram erwtjes (diepvries)
  • 1 rode paprika, gesneden in kleine stukjes
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst, giet af, spreid het uit op een bord en laat afkoelen.
  2. Snijd de ui, knoflook, winterwortel en paprika.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan. Voeg de ui en wortel toe en bak ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de erwtjes, paprika, knoflook en garnalen toe en bak een paar minuten mee.
  5. Schuif alles naar één kant van de pan. Verhit de rest van de olie en bak de eieren totdat ze bijna gestold zijn. Snijd met een houten lepel de eieren in stukjes en meng met de rest.
  6. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee.
  7. Voeg tot slot de sojasaus en suiker toe en roerbak het geheel nog een paar minuten. Eet smakelijk!

Tip: kook de rijst een dag van tevoren en bewaar vervolgens in de koelkast. Je kunt de rijst dan nog beter opbakken.

Houd je niet van vis? Vervang de garnalen dan door (vegetarische) kip of hamblokjes.

Dit gerecht bevat 530 Kcal per persoon op basis van 50 gram droge rijst per persoon.