Eiwitrepen
Ingrediënten (voor 10 stuks)
- 120 gram volkoren graanontbijt (bijvoorbeeld Brinta)
- 80 gram havervlokken
- 300 gram skyr
- 50 gram extra pure chocolade (70% cacao)
- 75 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram gedroogde vijgen
Bereidingswijze
- Snijd de abrikozen, vijgen en chocolade in kleine stukjes.
- Maal de vijgen met een blender of keukenmachine tot een puree.
- Voeg de skyr en het volkoren graanontbijt toe en meng goed door elkaar.
- Voeg nu de havervlokken, stukjes abrikoos en stukjes chocolade toe en roer goed door elkaar.
- Schep de massa op een bakplaat en druk het plat tot een rechthoek van ongeveer 30 x 10 cm.
- Snijdt hier 10 repen van en laat deze bij kamertemperatuur 4-6 uur drogen.
- Verpak de repen in plastic folie en bewaar ze in de koelkast.
1 eiwitreep bevat 165 calorieën. Een prima aanbevolen hoeveelheid als tussendoortje.