Eiwitrepen

Eiwitrepen

Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • 120 gram volkoren graanontbijt (bijvoorbeeld Brinta)
  • 80 gram havervlokken
  • 300 gram skyr
  • 50 gram extra pure chocolade (70% cacao)
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde vijgen

Bereidingswijze

  1. Snijd de abrikozen, vijgen en chocolade in kleine stukjes.
  2. Maal de vijgen met een blender of keukenmachine tot een puree.
  3. Voeg de skyr en het volkoren graanontbijt toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg nu de havervlokken, stukjes abrikoos en stukjes chocolade toe en roer goed door elkaar.
  5. Schep de massa op een bakplaat en druk het plat tot een rechthoek van ongeveer 30 x 10 cm.
  6. Snijdt hier 10 repen van en laat deze bij kamertemperatuur 4-6 uur drogen.
  7. Verpak de repen in plastic folie en bewaar ze in de koelkast.

1 eiwitreep bevat 165 calorieën. Een prima aanbevolen hoeveelheid als tussendoortje.