Curry met garnalen

Curry met garnalen

Ingrediƫnten (2-3 personen)

  • 200 gram garnalen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 zakje rode curry
  • 200 gram tomatenblokjes (of 1-2 tomaten)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram groenten (bijvoorbeeld een mix van boontjes, bloemkool en broccoli)
  • 200 gram rijst
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de groenten in grove stukken.

3. Fruit de ui en knoflook even kort in wat olie. Voeg de groenten en de garnalen toe en bak een paar minuten mee.

4. Voeg de curry, kokosmelk en tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar.

5. Breng de curry op smaak met zout en peper en laat de saus een paar minuten iets indikken.

6. Serveer met de rijst.

Tip 1: Geen visliefhebber? Vervang de garnalen door kipfilet.
Tip 2: Liever geen vlees? Vervang de garnalen door vegetarische kipstuckjes.
Tip 3: Liever minder koolhydraten? Vervang de rijst door bloemkool- of broccolirijst.