Carrot cake

Carrot cake

Ingrediënten (voor 12-14 plakken)

  • 250 gram volkoren meel
  • 2 winterwortels
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram kokosolie
  • 3 bananen
  • 3 tl speculaaskruiden
  • optioneel: een handje walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. Schil de wortels en rasp deze grof.
  4. Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  5. Doe de bananen (in grove stukken), het meel, het bakpoeder, de Griekse yoghurt, de speculaaskruiden, de geschrapte wortels en de gesmolten kokosolie in een keukenmachine en mix alle ingrediënten totdat het een mooi beslag wordt (1-2 minuten).
  6. Spatel nu door het beslag eventueel nog wat walnoten (in grove stukken gehakt).
  7. Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
  8. Laat de cake even afkoelen en geniet daarna van deze heerlijke carrot cake.

Bij 12 plakken bevat 1 plak carrot cake 188 calorieën, bij 14 plakken 161 calorieën. Dit is zonder de walnoten.