Bananenbrood met kruidnoten
Ingrediënten (voor een heel brood, 14 plakken)
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl vanille extract
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 80 gram kruidnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak elke kruidnoot in 4 stukjes.
- Prak of pureer de bananen. Voeg de eieren en het vanille extract toe en meng het goed door elkaar.
- Meng in een andere kom het amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout door elkaar.
- Voeg het meelmengsel bij het bananen/ei papje en roer goed door elkaar, zodat het een beslag wordt.
- Voeg 3/4 deel van de gehakte kruidnoten door het beslag en roer goed door elkaar.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik en verdeel de overgebleven stukjes kruidnoot over het beslag.
- Zet het cakeblik in de oven en bak het in 40 minuten gaar.
Dit bananenbrood bevat 150 kcal per plak.
Tip: Geniet van de eerste plak! Snijd de rest in plakken en vries in.
21 thoughts on “Bananenbrood met kruidnoten”