Bananenbrood met kruidnoten

Bananenbrood met kruidnoten

Ingrediënten (voor een heel brood, 14 plakken)

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 80 gram kruidnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak elke kruidnoot in 4 stukjes.
  3. Prak of pureer de bananen. Voeg de eieren en het vanille extract toe en meng het goed door elkaar.
  4. Meng in een andere kom het amandelmeel, volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout door elkaar.
  5. Voeg het meelmengsel bij het bananen/ei papje en roer goed door elkaar, zodat het een beslag wordt.
  6. Voeg 3/4 deel van de gehakte kruidnoten door het beslag en roer goed door elkaar.
  7. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik en verdeel de overgebleven stukjes kruidnoot over het beslag.
  8. Zet het cakeblik in de oven en bak het in 40 minuten gaar.

Dit bananenbrood bevat 150 kcal per plak.

Tip: Geniet van de eerste plak! Snijd de rest in plakken en vries in.