Afvallen

Afvallen en tegelijkertijd ook af en toe lekkere dingen blijven eten? Het klinkt misschien als iets onmogelijks, maar het kan zeker.

80/20 regel
In mijn begeleidingstrajecten eten en drinken mijn cliënten volgens de 80/20 regel. 80% van de tijd eten ze gezond en 20% van de tijd mag er wat gezondigd worden. Door af en toe te zondigen is je nieuwe eetpatroon langer vol te houden en kun je toch blijven genieten van lekkere dingen.

Geen dieet, maar een blijvend nieuw eetpatroon
Als je bij mij een traject gaat volgen ga je niet op dieet, maar gaan we je huidige eetpatroon veranderen naar een gezonder en blijvend nieuw eetpatroon. Een dieet klinkt verleidelijk, omdat je snel afvalt en dus snel resultaat ziet. Maar een dieet is slechts tijdelijk en na een aantal weken/maanden verval je toch weer snel in oude eetgewoontes.

0,5 tot 1 kilo afvallen per week
De meeste cliënten die ik begeleid vallen geleidelijk af. Dat wil zeggen 0,5 tot 1 kilo per week. Dat is misschien minder snel dan wanneer je op dieet gaat, maar doordat je je huidige eetpatroon blijvend gaat veranderen, zullen deze kilo’s er blijvend vanaf gaan. Ik kan natuurlijk geen garanties geven, maar als je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrand en er ook nog voldoende bij beweegt, gaan die kilo’s er in de meeste gevallen echt wel vanaf.

Meer informatie?
Heb je nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis telefonisch intakegesprek. Wie weet word ik dan binnenkort wel jouw personal voedingscoach.

gewicht verliezen